Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Suggestietool voor een slimme stad

Slimme luchtkwaliteitsdisplays

31 Januari 2016

Installeer overal in Brussel op de belangrijkste plaatsen luchtkwaliteitsdisplays die de vervuiling zichtbaar maken. Op die punten wordt dan de luchtkwaliteit gemeten en op een eenvoudige manier weergegeven, waarna de gegevens als open data gepubliceerd kunnen worden. Een idee aangereikt door Wouter (Jette).

Op dit ogenblik zijn er in Brussel onvoldoende meetstations om de luchtvervuiling nauwkeurig in kaart te brengen. Zelfs indien er meetpunten zouden bijkomen, dan nog bestaat het risico dat enkel geïnteresseerde mensen de gegevens zullen opzoeken.

In andere steden – zoals Sevilla – heb ik vastgesteld dat zij monitors installeren waarop je de luchtkwaliteit kunt aflezen. Dit zou het voor iedereen zichtbaar maken hoe slecht de luchtkwaliteit in werkelijkheid is, wat dan een extra stimulans zou zijn om alternatieve vervoersoplossingen te gebruiken.

Deze nieuwe meetstations zouden ook nog andere open data kunnen aanleveren over de luchtkwaliteit in Brussel.

Een andere optie, indien haalbaar, zou erin bestaan gebruik te maken van de displays die al bestaan, bijvoorbeeld voor het openbaar vervoer.

Terug naar suggesties

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial