Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Logo van UrbIS: de digitale cartografie van het smart Brussels gewest

Uniek project rond digitale cartografie

29 Mei 2015

Eén enkele digitale kaart van het gewest die iedereen, niet alleen de openbare diensten, kan gebruiken? Dat is de opzet van UrbIS, een geheel van geografische databanken van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en onlinediensten om die gegevens gemakkelijk te gebruiken. Een smart idee waar al meer dan 20 jaar aan gewerkt wordt!

De digitale cartografie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is een van de strategische pijlers van smartcity.brussels. Iedereen kan er gratis gebruik van maken dankzij een Open Data-licentie, en het cartografisch project speelt bovendien een rol in het aanbieden van interactieve diensten, via de integratie van de gegevens en diensten van het Brussels gewest. 

De ontwikkeling van UrbIS is een van de kernopdrachten van het CIBG ten behoeve van het hele gewest. Het CIBG staat in voor het beheer van de kaart en de productie, het doorlopend bijwerken en beschikbaar stellen van de gegevens.
  • UrbIS Data: verzameling cartografische en alfanumerieke gegevens over het Brussels Gewest;
  • UrbIS Tools: om UrbIS-gegevens in een toepassing te verwerken zonder ze te moeten downloaden;
  • UrbIS Applications: interactieve online cartografische toepassingen om specifieke gegevens op UrbIS-grondplannen te beheren.
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial