Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
 Worldwide Smart City 2016 Predictions

10 voorspellingen over smart cities in 2016

15 Februari 2016

IDC, dat zich toelegt op onderzoek op het vlak van informatietechnologie, publiceerde onder de titel Worldwide Smart City 2016 Predictions een rapport over de verwachte ontwikkelingen in smart cities in 2016.

Hoe zullen smart cities dit jaar evolueren? Aan welke prioriteiten moeten de beleidsmakers aandacht schenken en welke IT-investeringen zullen nodig zijn? De studie Worldwide Smart City 2016 Predictions die in november 2015 verscheen, geeft een overzicht van de grote trends van het moment en vat ze samen in tien voorspellingen.

Naar rijpe en globale smart city-strategieën

Voorspelling 1: Tegen 2017 zullen ten minste 20 van de grootste landen ter wereld een nationaal beleid voor smart cities hebben uitgetekend, om op die manier prioriteiten voor de nodige financieringen vast te leggen en technische en bedrijfsrichtlijnen op te stellen.

Voorspelling 2: In de komende drie jaar zal een derde van de middelgrote en grote smart cities een roadmap vastleggen om derde maturiteitsmodellen en onderzoek van de beste praktijken aan te moedigen.

Voorspelling 3: Tot en met 2018 zal 90% van de ICT-investeringen van de smart cities dienen om sociaaleconomische initiatieven te ondersteunen, de afbouw van economische verschillen en de groei van de binnenlandse ondernemingen te bevorderen en geschoolde arbeidskrachten aan te trekken.

Data zullen de drijvende kracht van de smart cities vormen

Voorspelling 4: Vanaf 2018 zal 75% van de nationale en lokale organisaties, met het oog op een betere dienstverlening, gebruik maken van extern verzamelde individuele gegevens voor het real time beheer van vervoer en centra tegen criminaliteit (crime centers).

Voorspelling 5: Vanaf 2016 zal 60% van de mobiele apps die mensen gebruiken om een stad te leren kennen, steunen op open data en crowdsourced informatie die is aangeleverd door commerciële organisaties.

Drones zullen deel uitmaken van de infrastructuur van smart cities

Voorspelling 6: In 2016 zal 90% van alle steden ter wereld geen coherent beleid hebben voor openbaar en privaat gebruik van drones, detectoren en andere toestellen, waardoor de privacy- en veiligheidsrisico’s zullen toenemen.

Voorspelling 7: Criminaliteit zal steeds mobieler en minder zichtbaar worden en de werelddreigingen zullen complexer zijn. De openbare veiligheidsorganisaties zullen in 2016 20,7 miljard USD uitgeven aan IoT-enabled oplossingen

Voorspelling 8: Tegen 2018 zal 60% van het gebruik van robotica en de communicatie tussen machines en infrastructuur in grote steden te maken hebben met auto’s in netwerk, semi-autonome voertuigen of voertuigen zonder bestuurder.

Voorspelling 9: In 2017 zullen projecten voor openbare werken goed zijn voor een derde van de investeringen in smart cities, wanneer men niet langer om verlichtingssystemen in netwerk en een slimme watervoorziening heen zal kunnen.

Voorspelling 10: In 2018 zal 50% van alle alarmen, herinneringen en voorspellende automatische systemen van slimme woningen steunen op de informatie en respons die uitgaat van de plaatselijke besturen.

Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial