Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
MIVB online-routeplanner

De MIVB vereenvoudigt online-routeplanner

18 Maart 2016

Reizigers informeren over haar vervoersaanbod en hen het leven gemakkelijker maken is één van de prioriteiten van de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij. Om een reisweg uitstippelen nog eenvoudiger te maken, lanceerde de MIVB zopas een vernieuwde routeplanner: nieuwe look, gebruiksvriendelijker, aangepast aan smartphones en tablets zodat het openbaar vervoer van de MIVB letterlijk voor het grijpen ligt, mits enkele muisklikken.

De MIVB staat voor 4 metrolijnen, 17 tramlijnen, 50 buslijnen en 11 nachtbuslijnen, 69 (pre)metrostations en meer dan 2.000 haltes verdeeld over de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en 11 gemeenten in de rand.
De verplaatsingsmogelijkheden met één enkel vervoermiddel of met de combinatie van verschillende vervoermiddelen, het aanbod van De Lijn, Tec en de NMBS binnen Brussel inbegrepen, zijn bijna oneindig. Om reizigers te helpen de beste reisweg te vinden richting bestemming stelt de MIVB sinds 2001 een routeplanner op haar website ter beschikking.
Deze «tool» kreeg nu een facelift, nadat hij al een eerste keer een update onderging in 2014. De nieuwe versie is gebruiksvriendelijker. De reizigers moeten maar één enkel veld meer invullen (adres, halte of trekpleister) om hun vertrekpunt in te geven en hun aankomstpunt (voordien moest eerst de gemeente en vervolgens de straatnaam worden ingevuld). Eens een eerste veld is ingevuld, komt er rechts een kaartje tevoorschijn. De nieuwe “tool” kreeg niet alleen een moderner design en is aangenamer in het gebruik, maar omvat ook alle openbaarvervoersoperatoren in Brussel en is “responsive”, wat betekent dat het aangepast wordt aan de schermen van smartphones en tablets, die almaar vaker worden gebruikt.
Reizigers die de routeplanner gebruiken op hun smartphone kunnen eveneens gebruikmaken van de functie voor de plaatsbepaling. Daardoor moeten ze alleen nog hun bestemming invullen en de routeplanner geeft hen meteen informatie over de te nemen reisweg.
Maandelijks gebruiken liefst 150.000 personen de routeplanner op de MIVB-website en ongeveer 400.000 personen maken gebruik van de mobiele applicaties (Android en IOS) en de mobiele website (m.mivb.be). De MIVB hecht veel belang aan de verbetering en versterking van de reizigersinformatie en het vervoersaanbod. Deze nieuwe “tool” is aangepast aan smartphones en tablets en laat toe een “nieuw geconnecteerd publiek” te bereiken. Een groep die almaar groter wordt.
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial