Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Suggestietool voor een slimme stad

App tegen voedselverspilling in Brussel

06 April 2016

Volgens de Verenigde Naties wordt elk jaar tot een derde van alle voedsel in de wereld verspild. Het opzet bestaat erin om overschotten en ongewenst voedsel uit de Brusselse supermarkten en openbare markten aan te bieden aan mensen die dat willen. Een idee aangereikt door Ivo (Evere).

In een rapport van 2010 raamt de Europese Commissie de jaarlijkse voedselverspilling in de EU van de 27 op ongeveer 179 kg per persoon, dit is 89 miljoen ton

Supermarkten voeren systemen in om verspilling in hun winkels te verminderen, maar dankzij de technologie kunnen ook de consumenten daarin een actieve rol spelen. Daartoe zou een partnership worden opgezet met Brusselse supermarkten, openbare markten en restaurants.

Een digitale aanpak om voedselverspilling in Brussel te verminderen

We kunnen een app ontwikkelen die in naam van de supermarkten en openbare markten pushberichten stuurt die aan Brusselse abonnees meedelen welke producten hun uiterste verkoopdatum naderen en dan in prijs verlaagd worden. U kan ook een product naar keuze zoeken. Dee app toont u dan waar u dat tegen verlaagde prijs kan vinden als de uiterste verkoopdatum nadert.
 
Terug naar suggesties

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial