Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Logo van het Brussels Jazz Marathon

Swingen in smart modus op de Brussels Jazz Marathon

15 April 2016

Zoals elke lente vormt Brussel van 20 tot 22 mei 2016 het decor van de Brussels Jazz Marathon. Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen de festivalgangers dit jaar een "verrijkt" smart city-concert beleven, dankzij een innoverende mobiele applicatie waarvan bepaalde gegevens nadien beschikbaar zullen zijn op Opendatastore.brussels, de open data portaalsite van het Gewest.

Meer dan 250 concerten gedurende drie festivaldagen en -avonden: eens te meer maken de Brusselaars zich op voor een feestelijk muziekweekend ter gelegenheid van de 21e Brussels Jazz Marathon.
Er komen talrijke openluchtpodia op de mooiste plekken van het Brusselse Gewest (waaronder de Grote Markt), naast optredens in een hele reeks clubs, zalen, cafés en hotels. Festivalgangers met een smartphone zullen hun keuze kunnen maken uit dit rijke programma en vlot van de ene naar de andere locatie kunnen trekken met behulp van de mobiele applicatie van de Brussels Jazz Marathon.

De smart city denkt aan de mindervaliden

Dit jaar surft deze applicatie mee op de smart city vibe en pakt ze uit met vernieuwende functies. De app is ook bestemd voor mindervalide festivalgangers. Dit kon dankzij een subsidie van de Brusselse Staatssecretaris voor Gelijke Kansen en Digitalisering Bianca Debaets. Concreet bevat de app een gids met de festivalplaatsen die toegankelijk zijn voor beperkt mobiele personen. De toegankelijkheidsgegevens zullen vervolgens beschikbaar zijn op Opendatastore.brussels, de gewestelijke open data portaalsite.
De app zal voorts als levensechte testbank dienen voor een cashless betaalsysteem. Geld of een bankkaart zullen niet langer nodig zijn om te betalen aan de kassa's en de drankstandjes: de Brussels Jazz Marathon werpt zich op als een toonaangevend muziekfestival in de smart cities.

Realtime informatie van de MIVB

De MIVB is al jarenlang partner van het festival. Ook deze keer zullen de bezoekers van de Brussels Jazz Marathon gebruik kunnen maken van de JAZZ-bussen die de deelnemers aan de Marathon van 20 u tot 2 u 's morgens gratis naar de verder afgelegen cafés en sites brengen. Om geen minuut van de unieke festivalsfeer en de muziek te missen, zal de app de informatie in realtime doorgeven op deze pendeldienst.

Een festivalsite gedekt door Urbizone

De festivalgangers zullen ook het comfort waarderen dat ze tijdens de optredens op het Fernand Cocqplein in Elsene gratis op het internet kunnen surfen. Het plein is goed gekend in het uitgaansleven en is gedekt door het gewestelijke wifi-net Urbizone: meteen een gelegenheid om deze almaar vaker gebruikte service uit te proberen! Foto van een Brussels Jazz Marathon podium op het Brusselse Grote Markt
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial