Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Logo van Cyclehack BXL - oplossingen voor fietsers in het smart city

Cyclehack BXL zamelt ideeën in voor een fietsvriendelijke stad.

27 Juli 2016

Van 24 tot 26 juni 2016 vond de tweede editie van Cyclehack BXL plaats. Deze hackathon wil obstakels voor het gebruik van de fiets in de stad uit de weg ruimen. Een van de voorgestelde ideeën kreeg de prijs van de Best Digital Solution die bijdraagt tot de smart city.

Een mobiele applicatie die u aanzet om de fiets te gebruiken door u te belonen voor uw verplaatsingen met de fiets: dat is in een notendop het project Cent02, bedacht door Bram Oers en Roos Lowette, twee deelnemers aan de recente hackathon Cyclehack BXL. Hun beloning was de prijs van de Best Digital Solution, gesponsord door de Brusselse staatssecretaris belast met digitalisering, Bianca Debaets. De applicatie Cent02 volgt u tijdens uw fietstocht en berekent in real time de tijd en het geld die u – en dus ook de gemeenschap - bespaart vergeleken bij dezelfde verplaatsing met de auto.

35 steden in de wereld, waaronder Brussel

Ga (nog) niet op zoek naar Cent02 in uw favoriete app store … Het gaat immers nog maar om een voorstel ter gelegenheid van Cyclehack BXL 2016, het Brusselse luik van het wereldwijde brainstormingweekend dat werd georganiseerd door Cyclehack. Dit initiatief van fietsende burgers zag in 2014 het licht in Glasgow. Het stelt zich tot doel fietsen in de stad te vereenvoudigen, onder meer via de organisatie van ideeënmarathons of hackatons. Sindsdien hebben een 35-tal steden zich bij de beweging aangesloten, waaronder Brussel in 2015. Cyclehack BXL - oplossingen voor fietsers in het smart city - webstek screen capture
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial