Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Recepten 4 seizoenen

Recepten 4 seizoenen

05 Augustus 2016

Om u te helpen lokale seizoensproducten te consumeren heeft Leefmilieu Brussel verschillende praktische hulpmiddelen ontwikkeld.

Heel het jaar lang bieden supermarkten ons producten van over de hele planeet aan. Men zou er haast het echte seizoen van de boontjes, de aardbeien of de tomaten bij vergeten ! Een product dat werd ingevoerd per vliegtuig of komt van teelt in een verwarmde serre heeft een aanzienlijk grotere impact op het leefmilieu dan als het dichtbij huis, op natuurlijke wijze en volgens het seizoen gekweekt werd.
Overconsumptie zit er trouwens diep in bij ons en zo gooien we vaak nog eetbare voedingsmiddelen weg, gemiddeld zo'n 15 kg per jaar.
Resultaat: onze voeding weegt voor 1/3 door in onze impact op het leefmilieu.

Een website en een applicatie over seizoensproducten

Om u te helpen lokale seizoensproducten te consumeren heeft Leefmilieu Brussel verschillende praktische hulpmiddelen ontwikkeld.
Op de website en in de smartphoneapplicatie "Recepten 4 seizoenen" vindt u in één oogopslag het groente- en fruitaanbod van de maand, wordt u verteld of deze groenten en fruit vers dan wel geconserveerd voorhanden zijn en krijgt u suggesties voor seizoenseigen recepten.

Op de website kunt u eveneens uw favoriete recepten selecteren en uw boodschappenlijstje aanmaken.

Op AppStore en Google Play kunt u een gratis smartphoneapplicatie downloaden, of u gebruikt een van de QR-codes.
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial