Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu

"The Bike Project": een actie die in de Brusselse ondernemingen op wieltjes loopt!

25 Oktober 2016

"The Bike Project" is een actie die het Brussels Gewest in 2014 lanceerde op initiatief van Leefmilieu Brussel in partnerschap met Brussel Mobiliteit. Deze actie wil het gebruik van de fiets promoten bij organisaties die een bedrijfsvervoerplan moeten opstellen.

In 2015 werden 9 organisaties geselecteerd om gratis "pasklare" begeleiding te krijgen: het Plaza-hotel, het Amigo-hotel, de Senaat, de Bank of New York Mellon, het FAVV, het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium, de FOD Economie, Kone en Decathlon.

Hoe werkt het?

Elke geselecteerde organisatie krijgt 8 maanden lang persoonlijke begeleiding van de experts in actieve mobiliteit. Leefmilieu Brussel financiert die begeleiding. Het is de bedoeling in de betrokken ondernemingen een echte fietsdynamiek in gang te zetten.
Daarvoor voorziet "The Bike Project" onder meer gratis in:
◗  de terbeschikkingstelling van elektrische fietsen, vouwfietsen, klassieke fietsen en vrachtfietsen;
◗  een opleiding voor fietsen in de stad;
◗  fietstrajecten op maat.
De werknemers die dat wensen kunnen twee weken lang een fiets testen. Het project streeft ook naar de uitbouw van wettelijk conforme, veilige en praktische fietsinfrastructuur.
Meer info :  Loïk Dal Molin : +32 2 775 78 77.
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial