Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Gasmeter

Communicerende meters, dat is al een realiteit voor bepaalde verbruikers!

03 Januari 2017

Teleopneming? In Brussel al enige tijd geen onbekende meer: sinds ruim 15 jaar worden de meters van de zeer grote stroomverbruikers elke dag vanop afstand opgenomen. Smart metering? Een kleine revolutie die voor de residentiële afnemers binnen een paar jaar realiteit zou moeten worden. Tussen de twee in, de middelgrote verbruikers: sinds kort krijgen ook zij opneming op afstand.

Tot voor kort kregen grote winkels, musea, scholen, middelgrote ondernemingen enz. nog maandelijks een meteropnemer van Sibelga over de vloer. Vandaag, beschikken die grootverbruikers over een nieuw systeem van teleopneming. Zo verloopt de meteropneming efficiënter, waardoor er minder schattingen van het verbruik en daarna ook minder correcties van facturen nodig zijn.


Om tot dat resultaat te komen, diende er op het terrein te worden ingegrepen om de meters aan te passen en specifieke telecom- en IT-oplossingen uit te werken.


Met de meters erbij van de zeer grote verbruikers die al een aantal jaren vanop afstand werden opgenomen, zijn er nu in het totaal ongeveer 10 000 meters met teleopneming. Die zijn goed voor zowat de helft van het elektriciteitsverbruik en één derde van het gasverbruik. 


Met dit project, heeft Sibelga kostbare ervaring verworven met het oog op de veralgemening van de teleopneming.

Betrokken administratie(s)
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial