Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Suggestietool voor een slimme stad

Tunnels en uitvalswegen van Brussel worden slim

09 Januari 2017

Geautomatiseerd beheer van het verkeer dat Brussel buitenrijdt, een idee aangereikt door Frédéric (Sint-Lambrechts-Woluwe)

Als u Brussel buitenrijdt, geldt er in de tunnels vaak een snelheidsbeperking tot 50 km/u, ook al is er weinig en vlot verkeer. Ik stel voor om in alle tunnels een slimme snelheidsbeperking in te voeren, die kan gaan van 30 km/u voor druk verkeer tot 80 km/u voor heel vlot verkeer. Daarnaast is het nodig een snelle doorvoer van de auto’s naar de ring te coördineren dankzij een verbinding van het verkeer in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
Ook is samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap nodig voor de aanleg van een slimme tunnel om verandering van rijstrook en files te vermijden (richting 3 bestemmingen, namelijk Namen, Brussel en Waterloo), vooral tussen het kruispunt Tervuren/Brussel naar de ring richting Namen, want als gevolg van files doe ik soms 45 minuten over deze 4-5 km om Brussel buiten te rijden.
Betrokken administratie(s)
Terug naar suggesties

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial