Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu

De website Wifi.brussels is online

18 Januari 2017

Urbizone, het gratis Brusselse gewestelijke wifi-netwerk, verandert van naam en heet voortaan Wifi.Brussels.

Die naamsverandering gaat gepaard met een volledige relifting, niet alleen op technisch vlak maar ook naar omvang van het netwerk.

Op technisch vlak wordt inloggen via mobiele apparatuur een stuk eenvoudiger. Om toegang te krijgen tot het netwerk, moet de gebruiker zich een eerste keer registreren maar hoeft zich later bij elk gebruik niet langer te identificeren zoals dat vroeger het geval was.  

Het netwerk blijft intussen gestaag groeien. De MIVB heeft op dit ogenblik al 15 metrostations uitgerust en heeft zich ertoe verbonden om tegen september 2017 gratis wifi aan te bieden in zijn 59 stations.

Brussels Staatssecretaris bevoegd voor Digitalisering, Bianca Debaets (CD&V), hierover: « Dankzij wifi.brussels bieden wij iedereen gratis internettoegang aan binnen het Brussels Gewest. De relifting die wij nu doorvoeren, maakt het gebruik van het netwerk een stuk eenvoudiger. Als Smart City wil het Brussels Gewest zonder meer aan de spits staan inzake gratis wifi-toegang in de openbare ruimten.  Verder ben ik ervan overtuigd dat digitale inclusie vandaag de dag één van de hoekstenen vormt van het gelijkekansenbeleid.»

Voor meer informatie, zie de nieuwe website: www.wifi.brussels
Betrokken administratie(s)
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial