Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Vrouw en technologië

Vrouwen en ICT verenigd door Women in TECH

02 Juni 2017

Op 29 mei 2017 werd Women in TECH officieel opgestart in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit platform steunt Brusselse vrouwen met belangstelling voor vernieuwend ondernemerschap en ICT.

Het Brusselse platform Women in TECH ziet het licht in het kielzog van het gewestelijke plan Next Tech, dat in januari 2017 van start ging. Een van de maatregelen van het plan heeft tot doel de aanwezigheid van vrouwen in de innoverende sectoren van de hightech industrie en de oprichting van start-ups in een stroomversnelling te brengen.

Women in TECH wil op deze opdracht inspelen door een specifieke sensibiliserende, informerende en oriënterende rol te vervullen voor Brusselse vrouwen met interesse voor innoverend ondernemerschap en ICT, of die in deze sector aan de slag willen gaan.

De leiding over het platform is in handen van het portaal van de vrouwelijke ondernemers in Brussel, Women in Business. Bedoeling is een sterk ecosysteem van vrouwelijke partners en ondernemers uit te bouwen door het organiseren van evenementen, meetings, conferenties en workshops. Het initiatief wil daarnaast jonge meisjes en vrouwen oriënteren naar en sensibiliseren voor de web-beroepen.

De lancering van Women in TECH is belangrijk voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, want dit initiatief is rechtstreeks gekoppeld aan de Small Business Act (SBA), het eerste «KMO-plan» van het Gewest, waarin de krachtlijnen van het gewestelijke economische beleid voor de Brusselse kmo’s worden uiteengezet.
Betrokken administratie(s)
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial