Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Serie Burgerschap over slimme technologieën - Big Data in de steden

Jaarvergadering URAIA in het Brussels Gewest in 2018

13 Februari 2018

Afgevaardigden uit meer dan 60 steden en hun partners uit de hele wereld zullen op 30 en 31 mei 2018 in Brussel bijeenkomen om van gedachten te wisselen rond het thema «Data gebruiken om steden en hun burgers te helpen». Inschrijvingen zijn nu al mogelijk.

Een honderdtal internationale deelnemers worden verwacht om ervaringen met het gebruik van open data en big data in het stadsbeheer te bespreken en te bevorderen.

Uraia is een uitwisselingsplatform dat in 2014 opgericht werd door UN-Habitat en het FMDV (Wereldfonds voor de ontwikkeling van de steden) ter bevordering van de ontwikkeling en de verspreiding van stedelijke oplossingen voor een actief burgerschap. In die zin steunt Uraia plaatselijke regeringen bij de aanwending van smart-technologieën en -oplossingen voor het beheer van steden.

Elk jaar verzamelt het platform zijn leden op een bijeenkomst. Met hulp van het CIBG is de kandidatuur van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gekozen voor 2018. Inschrijvingen zijn nu al open.
Betrokken administratie(s)
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial