Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Toegankelijkheidslabel vernieuwd voor smartcity.brussels

Toegankelijkheidslabel vernieuwd voor smartcity.brussels

24 Januari 2018

De smart city heeft alleen bestaansreden als iedereen kan meegenieten van de voordelen die ze in het dagelijkse leven oplevert. Dat geldt noodzakelijkerwijze ook voor de online toegankelijkheid, onder meer van deze website die zijn AnySurfer certificaat vernieuwde. Dit label bewijst de toegankelijkheid voor personen met een beperking.

De prioriteit voor gelijke kansen is een constante in het beleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat geldt ook voor digitale aangelegenheden, waaronder online verstrekte informatie. «Digitale toegankelijkheid is nog een aspect van toegankelijkheid: internet en applicaties toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Aangepast webontwerp biedt elke gebruiker gelijke toegang tot informatie,» lezen we hieorver bij equal.brussels, dat gelijke kansen wil scheppen voor alle inwoners van het Brusselse Gewest, ongeacht geslacht, etnische of culturele afkomst, seksuele geaardheid of handicap.

Een dagelijkse inspanning

Deze portaalsite smartcity.brussels vormt uiteraard geen uitzondering op deze regel. Kort na de lancering behaalde de website het label AnySurfer, dat in België de toegankelijkheid van een website aantoont. Bij de toekenning van dit label wordt rekening gehouden met talrijke elementen, zowel op het gebied van de inhoud en de presentatie ervan, als wat betreft de technische architectuur van de website. De vernieuwing van het label getuigt van de constante inspanningen die het team van het portaal levert om al zijn bezoekers vlot toegang te verschaffen en te laten surfen. AnySurfer - voor een  toegankelijker Internet
Betrokken administratie(s)
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial