Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Suggestietool voor een slimme stad

Vlotte, snelle mobiliteit: de multimodale GPS

23 Juni 2015

Eindelijk optimale en doelmatige verplaatsingen dankzij de multimodale GPS, een idee aangereikt door Boris (Ukkel)

In Brussel heeft elk transportbedrijf zijn eigen app voor smartphone: de MIVB , NMBS, Villo!, Djump, E-cab, enz. Meer dan een derde van de Brusselaars gaat op pad zonder een reistraject uit te zoeken. En hoe verder de verplaatsing gaat, hoe groter dat aandeel wordt.

Opzet van een multimodale GPS bestaat erin alle bestaande toepassingen samen te brengen op één enkel platform, in één enkele dienst, in combinatie met de aanmaak van een mobiliteitscompanion. De dienst zal beschikbaar zijn op smartphone, op een specifieke website of nog via de informatieterminals in trein- en metrostations.

Deze app moet een uniek referentiekader worden voor het transportaanbod, waarbij gemikt wordt op integratie van alle gegevens van de verschillende mobiliteitsactoren. Met de app zal de gebruiker gelijk waar en gelijk wanneer de meest doelmatige transportwijze kunnen kiezen. De dienst zal de gebruiker vóór deze zich gaat verplaatsen, ook informatie verstrekken over de verkeerstoestand. Ook tijdens de verplaatsing zal de gebruiker, bij verkeersproblemen bijvoorbeeld, alternatieve routes aangeboden krijgen die alle transportwijzen combineren.

Belangrijk is verder de intuïtieve interface die alle verplaatsingen op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moet vergemakkelijken.

Eindelijk optimale en doelmatige verplaatsingen dankzij de multimodale GPS. Logo's van belanghebbenden in Brussel mobiliteit
Terug naar suggesties

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial