Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu
Officieel logo van het Brussel Hoofdstedelijk Gewest

Smartcity.brussels, de portaalsite van het hele Gewest

02 Oktober 2015

Zowat de helft van de Instellingen van openbaar nut (ION) van het Gewest (Actiris, Leefmilieu Brussel, de MIVB, VISITBRUSSELS, enz.) plus ook de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel werken mee aan de redactie van de smartcity.brussels-portal.

De smartcity.brussels-portal is op 3 juni 2015 online gegaan en wil meer doen dan alleen informatie verzamelen met betrekking tot het Smart City-beleid van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De portal voegt daar een collaboratieve dimensie aan toe door de Brusselse gewestelijke besturen bij de inhoudelijke invulling te betrekken.

Zo is er op initiatief van het Centrum voor Informatica voor het Brusselse Gewest een eerste vergadering geweest van het redactiecomité voor de portal, waarop vertegenwoordigers aanwezig waren van 19 ION en van 7 administraties van de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. Deze redacteurs zijn representatief voor de verscheidenheid aan openbare diensten die hun schouders onder de Smart City-dynamiek steken. Hun eerste bijdragen zullen geleidelijk aan online verschijnen.

Deze manier van samenwerken past perfect bij het Smart City-model. In slimme steden is «ieder in zijn hoekje» geen optie. Wel integendeel: net dankzij grensoverschrijdende samenwerking en de doorstroming van gegevens en informatie draagt de Smart City bij tot een betere levenskwaliteit in het Gewest. Het is daarom zaak de muren tussen de besturen te slopen. De smartcity.brussels-portal draagt er zijn steentje toe bij om die doelstelling w
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial