Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu

Peiling: het publiek stemt voor wifi in de openbare ruimten en in de metro

26 November 2015

De openbare ruimten en de metro bleken op kop te staan bij de peiling «Waar wilt u wifi?», waaraan van 3 juni tot 24 november op de portal deelgenomen kon worden. Intussen staat er al een nieuwe peiling over Urbizone online.

De openbare ruimten en de metro bleken op kop te staan bij de peiling «Waar wilt u wifi?», waaraan van 3 juni tot 24 november op de portal deelgenomen kon worden. Intussen staat er al een nieuwe peiling over Urbizone online. Op de portal smartcity.brussels konden de bezoekers kiezen uit vijf categorieën openbare ruimten die volgens hen met voorrang in het gewestelijke wifinetwerk Urbizone opgenomen moesten worden. Dit leverde een duidelijke voorkeur op voor de openbare ruimten en de metrostations, zoals uit de uitslag van de peiling bleek:
  • openbare ruimten: 47%
  • metro: 35%
  • openbare gebouwen: 9% 
  • Villo- stations: 6% 
  • openbare bibliotheken: 3%.

Nieuwe peiling over de volgende etappes voor de Urbizone-dekking

Een groeiend aantal Urbizone-hotspots bestrijkt het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waarbij de openbare ruimten prioritair zijn. 
  • De nieuwe peiling op de portal vraagt welke openbare ruimte als volgende aan de beurt moet komen voor wifi-dekking, dit tegen het einde van het voorjaar 2016. Deelnemers kunnen kiezen uit 8 mogelijkheden.
  • Tegen eind 2015 krijgt het metrostation Rogier, één van de knooppunten van de MIVB, als eerste een Urbizone-hotspot en dus wifitoegang tot het Internet.

Het Urbizone-netwerk combineert smart city en strijd tegen de digitale kloof

Urbizone dateert intussen al van 2006 en vormt één van de hoekstenen van de smart city-strategie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.  Het netwerk dient om mobiele toepassingen in de hoofdstad van Europa te ondersteunen en tegelijk ook bij te dragen in de strijd tegen de digitale kloof. Eén van de meest recente Urbizone-uitbreidingen bestrijkt bijvoorbeeld de Simon Bolivarlaan, vlak tegen het Noordstation. Dit heeft in volle vluchtelingencrisis gezorgd voor mobiele internettoegang ten behoeve van de bezetters van het Maximiliaanpark.
Terug naar news

De smart toekomst van Brussel? Ik doe mee!

Een slimme stad heeft oor voor haar inwoners, bedrijven… en hun ideeën!

Deelnemen

Powered by creaxial