Cookies verzekeren het goed functioneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten?

Ok
Menu

Met z’n allen op naar de smart city!

Beïnvloedt de smart city de privacy?

Meer weten

Open data voor de smart city

Meer weten

Welke projecten voor de smart city?

Stem

Smart city : verwezenlijkingen en projecten

Events

Brussels Smart City for Economy

Na onderwijs en cultuur, stond het meest recente event van Brussels Smart City volledig in het teken van de digitalisering van de economie. Daarbij richtten we ons tot de Brusselse zaakvoerders en zaakvoersters. De digitalisering staat voor innovatie, nieuwe kansen en commerciële opportuniteiten, maar ze stelt uw onderneming ook voor ongekende nieuwe uitdagingen. Zowel kleine als middelgrote ondernemingen hebben veel te winnen bij de digitale omwenteling. Wat zijn de recentste evoluties op het vlak van digitalisering? Wat is de concrete meerwaarde van de digitale omwenteling voor uw sector? Wat zijn uw specifieke behoeften? Hoe kan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest u helpen? Brussels Smart City stelde u een informerend en inspirerend event voor en door Brusselse ondernemers voor, op maandag 13 november 2017 van 15 tot 21u30 in het Paleis der Academiën (Brussel). Een fotogalerij is beschikbaar online via de link hieronder.

Photo gallery

Brussels Smart City for Culture

Digitalisering zorgt voor een golf van artistieke en culturele vernieuwing. Het event Brussels Smart City for Culture biedt een overzicht van de digitale [r]evolutie op de creatie en verspreiding van, en deelname aan kunst en cultuur. Bent u actief in de culturele sector of gewoon benieuwd naar de culturele en artistieke ontwikkelingen in dit digitale tijdperk? Noteer dan alvast 13 juni in uw agenda! Op het programma staan inspirerende lezingen, interactieve workshops en panelgesprekken, en er zullen heel wat boeiende exposanten uit de culturele wereld aanwezig zijn. Uiteraard is er ook een creatief luik, met opmerkelijke interactieve kunstwerken. Last but not least hebben we een verrassende performance in petto.

Brussels Smart City for Education

De nieuwste vormen van onderwijs en kennisoverdracht boeien u? Brussels Smart City for Education biedt u de kans om op een namiddag de beste onderwijsexperts van ons digitale tijdperk te ontmoeten. Op het programma staan een reeks inspirerende lezingen en interactieve workshops in de meest innovatieve onderwijsoplossingen. U leert er op een interactieve manier ook tal van nieuwe tools kennen en gebruiken. Zij zullen het onderwijs en de opleiding van burgers van alle leeftijden in de smart city veranderen.

Brussels Smart City Event

Sprekers met naam, die dagelijks actief betrokken zijn bij Smart City projecten, deelden op het Brussels Smart City Event hun kijk op slimme steden met de eregenodigden van het evenement: de inwoners van Brussel. Het event werd afgesloten met de voorstelling van de eerste Brussels Smart City Ambassadeur, professor Pieter Ballon.

Brussels Smart City Summit

De Brussels Smart City Summit bracht in Brussel actieve beslissingnemers en experten van de smart city bijeen, onder wie Boyd Cohen, Michael J. Dixon of Cheryl D. Miller. Hun uitdaging: Brussel als een smart city bedenken.

Smart cities in de wereld

De 21ste eeuw is de eeuw van de stad: de meeste mensen wonen nu al in steden en die trend zet zich door. Als antwoord op deze uitdaging zetten steden en metropolen in de hele wereld net als het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de stap naar de smart city. Sommige worden zelfs als smart city geboren.


Ontdek de andere smart cities

Powered by creaxial